شرکت ارکان گستر با هدف تعمیرات ، بهره برداری و اورهال کارخانجات صنعتی مخصوصا در حوزه معادن ، تامین کننده قطعات و مجموعه های اصلی بخصوص بگ فیلتر ها ( فیلترهای کیسه ای ) بوده تا خروجی مجموعه های صنعتی را با راندمانی مطلوب و در شرایط پایدار حفظ کند
سیستم فیلتر کیسه ای از فولاد ضد زنگ، تجهیزات فیلتر چند منظوره با ساختار جدید، حجم کم، عملکرد ساده و انعطاف پذیر، صرفه جویی در انرژی، راندمان بالا، کاربرد قوی می باشد .
این سیستم فیلتر کیسه ای از جنس استنلس استیل برای تعویض کیسه فیلتر بسیار راحت است و اساساً هیچ ماده ای برای فیلتراسیون مصرف نمی شود.
فیلترهای کیسه ای قدیمی ترین و متداول ترین فناوری فیلتر هستند که برای جذب گرد و غبار در جریان گاز، معمولاً هوا، استفاده می شود. اگرچه یک فناوری قدیمی است، اما یک غبارگیرکیسه ای با اندازه مناسب با رسانههای فیلتراسیون مدرن میتواند عملکرد بالایی در گرد و غبارگیری داشته باشد. در این مقاله با نحوه ساخت وعملکرد فیلترهای کیسه ای بیشتر آشنا می شویم :
فیلترهای کیسه ای از محفظه ی مکعب مستطیل یا استوانه ای به همراه قیف و پایه های فلزی و سقف که از جنس ورق آهن ST37 است . عملکرد فیلترهای کیسه ای بدین صورت است که ابتدا گرد وغبار وارد محفظه فیلتر پارچه ای می شود. سپس ذرات کوچک گرد وغبار روی کیسه های فیلتر جمع می شوند . زمانی که ضخامت لایه گرد و غبار انباشته شده به سطحی می رسد که جریان از طریق سیستم محدود شده است (افت فشار یا دلتا P ) ، فرایند تمیز کردن بگ آغاز می شود .
فیلتر کیسه ای :
فیلتر کیسه ای یک تجهیز است که برای جداسازی ذرات جامد و ذرات معلق در هوا و سایر سیالات استفاده میشود. این تجهیزات در صنایع مختلف، از جمله صنایع شیمیایی، نفت و گاز، آب و فاضلاب، صنعت خودروسازی و ساختمان استفاده میشود. هدف اصلی استفاده از فیلتر کیسه ای، جداسازی ذرات جامد و تصفیه سیالات است.
فیلتر کیسه ای به عنوان یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنایع مختلف شناخته شده است. این تجهیزات معمولاً از یک کیسه با بافت مناسب ساخته شده است که قادر به جداسازی ذرات جامد در سیالات است. فیلتر کیسه ای معمولاً در یک قاب یا یک واحد تجهیزات قرار دارد و سیالات از طریق آن عبور میکنند. ذرات جامد در سیالات توسط فیلتر کیسه ای جذب و جدا میشوند، در حالی که سیالات پاک و تصفیه شده از آن عبور میکنند.
مزایای استفاده از فیلتر کیسه ای عبارتند از:
1. جداسازی ذرات جامد : فیلتر کیسه ای قادر به جداسازی ذرات جامد در سیالات است، که این امر باعث تصفیه سیالات و حذف ذرات ناخواسته میشود.
2. حفاظت از تجهیزات : با استفاده از فیلتر کیسه ای، ذرات جامد قادر به ورود به تجهیزات داخلی نمیشوند و از آنها محافظت میشود.
3. بهبود کیفیت سیالات : فیلتر کیسه ای میتواند بهبود کیفیت سیالات را از طریق حذف ذرات جامد و ذرات معلق در هوا و سایر سیالات بهبود بخشد.
با توجه به مزایای فیلتر کیسه ای، این تجهیزات به عنوان یک راهکار موثر در جداسازی ذرات جامد و تصفیه سیالات استفاده میشوند.
عملکرد فیلتر های کیسه ای و اجزای آن :
هنگام طراحی حذف گرد و غبار فیلترهای کیسه ای، معیارهای اندازه زیر باید مورد بررسی قرار گیرد: نسبت هوا به پارچه (سرعت فیلتر)، سرعت بینابینی و سرعت قوطی.
نسبت هوا به پارچه در واقع مشابه سرعت فیلتر هوا است که با تقسیم جریان حجمی هوا در ورودی غبارگیر بر کل سطح فیلتراسیون نصب شده محاسبه می شود.
هوا همراه با ذرات گردوغبار تحت مکش یا فشار وارد قسمت پایینی یعنی قیف فیلتر کیسه ای شده و از طریق کیسه فیلتر عبور می کند، که ذرات گرد و غبار را روی سطح کیسه حفظ می کند و هوای تمیز از طریق کیسه ها و پلنوم به خروجی بگ فیلتر انتقال می یابد .
گرد و غبار در قسمت بیرونی فیلتر کیسه ای جمع می شود. تجمع گرد و غبار روی کیسه ها باعث افزایش فشار دیفرانسیل در کیسه های فیلتر می شود. هوای فشرده توسط یک سری دریچههای پالسی بسته به حالت عادی در فواصل از پیش تعیین شده، با تایمر فعال میشود که باعث باز شدن دریچهها میشود.
یک هجوم لحظه ای هوای پرفشار (4-5 بار) از هدر هوای فشرده به لوله دمنده جریان می یابد و از طریق نازل ها با سرعت بالا (جریان هوای اولیه) از لوله دمنده خارج می شود. هوای هر نازل یک جریان هوای ثانویه را القا می کند. اثر ترکیبی هوای اولیه و ثانویه القایی باعث افزایش فشار آنی در سمت تمیز کیسههای فیلتر میشود که باعث جریان معکوس هوا از طریق کیسههای فیلتر میشود و در نتیجه ذرات گرد و غبار که روی سطح بیرونی کیسهها نگه داشته میشوند را از بین میبرد.