وبلاگ صادرات واردات

خرید و واردات از تمام دنیا

وبلاگ صادرات واردات

خرید و واردات از تمام دنیا

آخرین نظرات
  • ۰
  • ۰

مراحل واردات کالا از چین

کشور چین محصولات و کالاهای مختلفی را مانند وسایل خانگی، پوشاک، اسباب بازی، لوازم برقی، لوازم الکترونیکی، لوازم بهداشتی و آرایشی و دیگر موارد را عرضه می کند. چین با ساخت تجهیزات و لوازم های الکترونیکی مختلف با قیمت ارزان، موفق به تسخیر بازارهای جهانی شده است و باعث شده تا این کالاها با سرعت و در میزان زیادی به کشورهای دیگر دنیا صادر شود. این کشور همچنین فرصت های شغلی مناسبی را برای صاحبان کسب و کارهای جدید فراهم کرده است. در ادامه مقاله در مورد مراحل واردات کالا از چین توضیحاتی را به شما ارائه می دهیم.

کالاهای وارداتی از چین

از مهم ترین کالاهایی که از کشور چین به ایران وارد می شوند می توان به مواردی مانند لوازم های خانگی مختلف، وسایل و تجهیزات پزشکی و دارویی، واردات خوراک دام، وسایل تزئینی مختلف، لوازم های برقی، واردات مواد معدنی، تلفن همراه، کامپبوتر و لپ تاپ، واردات کفش و لباس و دیگر کالاهای مختلف اشاره کرد. این کالاها مطابق قوانین کشور چین دارای قوانین خاص خود هستند به همین علت فهمیدن این که قوانین واردات از چین دارای چه شرایطی است و مراحل واردات کالا از چین به چه صورت است بسیار مهم است و حتما باید قبل از وارد شدن به این حیطه از آن ها اطلاعات داشته باشید.

معرفی مراحل واردات کالا از چین

روند و مرحله ورود کالا از چین چگونه است؟

مراحل واردات کالا از چین مانند روند واردات کالا از دیگر کشورهای دیگر مختلف هستند و کالاها نیز بر اساس نوع و کد تعرفه ای که دارند به گروه های مختلفی تقسیم می شوند و مواردی مانند عوارض و هزینه گمرکی در روند واردات کالا از کشور چین نیز شامل آن ها می شود.

مطابق روند ورود هر کالا به کشور، برای واردات و ترخیص کالا از کشور چین نیز باید مجوزهای لازم دریافت شود. برای مثال مجوزهایی مانند مجوز بهداشت، مجوز از سازمان غذا و دارو، استانداردهای و دیگر موارد که باید در کم ترین زمان ممکن این مجوزها گرفته شود تا هرچه سریع تر مراحل ترخیص کالا از گمرک بدون مشکل خاصی انجام شود.

همچنین برای تجارت با کشور چین لازم به دانستن اطلاعاتی است تا افراد علاقه مند به این کار و تاجران با دیدگاه روشن و باز اقدام به خرید و فروش کالا در چین کنند. چرا که هر فرد هرچه قدر نسبت به قانون و شرایط واردات و ترخیص کالا از چین اطلاعات بیش تری داشته و در این زمینه آگاه تر باشد، ترخیص کالا از چین راحت تر و سریع تر انجام می شود. همچنین باید تمامی مراحل واردات کالا از چین را به دقت رعایت کنید.

مرحله اول: شناختن تولید کننده و یا فروشنده کالای مورد نظر در چین

تاجران و بازرگانانی که در نظر دارند کالای چینی را وارد کنند در مرحله اول باید تولید کننده یا فروشنده کالای مورد نظرشان را شناسایی کنند و در این مورد اطلاعات کاملی را پیدا کنند چرا که اگر نتوانید فروشنده و تولید کننده را پیدا کنید نمی توانید یک خرید خوب و آسانی را انجام دهید. اما شناسایی و پیدا کردن تولید کننده یا فروشنده محصول نیز خود دارای چند مرحله است که باعث می شود شما بتوانید تا محصول مورد نظر خود را به راحتی پیدا کرده و خریداری کنید. بهتر است برای راحتی کار خود همه مراحل واردات کالا از چین را به خوبی رعایت کنید.

مذاکره و صحبت درباره کالا

برای خرید کالای مورد نظرتان از شرکت های مختلف چینی باید مذاکره های زیادی را با فروشنده و تولید کننده های این کالا انجام دهید. بدون این که ساعت ها در مورد کالا و قیمتی که مطابق نظر بازرگانان و تاجران ایرانی باشد ثبت قرارداد تجاری نمی تواند ممکن باشد.

همچنین میزان کالایی که در نظر دارید از شرکت چینی خرید کنید را باید در مذاکره با شرکت های چینی مشخص کنید. در مذاکره ها و گفتگو با فروشنده های چینی باید به زمان تحویل کالاها، درجه بندی کیفیت کالاها، و دیگر خصوصیات کالاها  در زمان عقد قرارداد توجه کنید و به خوبی آن ها را مشخص کنید.

گرفتن نمونه محصولات از فروشنده چینی

قبل از این که قرارداد را بین فروشنده چینی و خودتان ببندید، فروشنده باید مقداری از کالا را به عنوان نمونه به خریدار ارسال کند تا شما بتوانید با انجام تست، کیفیت و مناسب بودن محصول به نسبت کار خود را چک کنید تا از این موضوع مطمئن شوید.

تست کردن کالاهای ارسالی

یکی از مهم ترین مراحل واردات کالا از چین این مرحله است که برای تست کالاها است، قبل از این که قرارداد بسته شود و قبل از اینکه کالاها به طور کامل تحویل داده شود باید کالاها را به طور کامل تست کنید. در مرحله تست کالاها مواردی مانند وزن کالا، تست فیزیکی و فنی کالاهای انجام شود تا در مورد سالم بودن و صحت کالاها مطمئن شوید و به طور کامل نمونه های ارسالی توسط فروشنده را بررسی کنید.

گرفتن پروفرما و پکینگ لیست از تولید کننده یا فروشنده محصول

بعد از این که پیش فاکتور به وسیله فروشنده یا تولید کننده چینی ارسال شد و خریدار آن را تایید کرد می توان قراراداد نهایی را بین دو طرف بست. اگر کالای مورد نظر شما در انبار تولید کننده کالا یا فروشنده موجود نباشد. تولید کننده یا فروشنده کالا با گرفتن مقداری از هزینه خرید، کالای مورد نظر را تولید می کند. منتقل کردن مبلغ وجه از خریدار به فروشنده یا تولید کننده چینی می تواند با روش های مختلفی انجام شود که با در نظر گرفتن شرایط و قرارداد این انتقال با روش حواله های ارزی انجام می شود.

مرحله دوم: ثبت سفارش

با در نظر گرفتن مقررات تازه درباره قوانین واردات و ترخیص کالاهای مختلف از چین آخرین مرحله که ثبت سفارش است باید برای طی کردن این مرحله شماره قبض انبار در سامانه ثبتارش به ثبت برسد. به همین علت زمانی که قبض انبار دریافت شود کارشناسان سریعا سفارش کالای وارداتی را ثبت می کنند.

همچنین در این قسمت از مراحل واردات کالا از چین کارشناسان وزارت بازرگانی در ادامه باید سفارش ثبت شده در سیستم را بررسی و تایید کنند. تایید کردن ثبت سفارش می تواند یک روز کاری طول بکشد. بعد از این که کد اظهار کالا به وسیله سامانه ثبتارش تایید شد این مسئله به گمرک ابلاغ می شود. مدت زمان ابلاغیه نیز تقریبا یک روز طول می کشد و در حالت کلی نیز می توان گفت زمان لازم برای ثبت سفارش یک الی دو روز است.

اظهارنامه گمرکی

بعد از گرفت کد ثبت سفارش در سیستم، نوبت به مرحله اظهارنامه می رسد. روند ترخیص کالا نیز از مرحله تکمیل کردن اظهارنامه و ثبت آن در سیستم گمرکی شروع می شود. در این مرحله مواردی مانند نوع کالا، تعداد کالا، نشان تجاری، مشخصات فنی کالا، ارزش کالا، وزن کالا و دیگر مشخصات لازم در زمان ورود کالا به گمرک به طور دقیق بررسی می شود.

بررسی اظهارنامه به وسیله کارشناسان در گمرک

در این مرحله از مراحل واردات کالا از چین کارشناسان و افرادی که وظیفه ارزیابی کالا را در گمرک دارد، مشخصات ذکر شده در برگه کالا را به دقت بررسی می کنند و بعد از اینکه از مطابقت کالا طبق مشخصات درج شده در برگه مطمئن شدند آن را تایید می کنند. همین طور دایره ارزش گمرکی، ارزش ذکر شده را بعد از بررسی دقیق تایید کرده و نتیجه را اعلام می کنند.

مرحله سوم: دادن سند های لازم برای انجام دادن ترخیص کالا

اسناد مختلفی برای ترخیص کالاهای مختلف از چین باید به گمرک ارائه شود و ترخیص کار باید همگی آن ها را به گمرک ارائه دهد، از جمله این سندها می توان به قبض انبار، پروفرما اینویس، بارنامه، گواهی مبدا و پکینگ لیست اشاره کرد. این مرحله یکی از مهم ترین مراحل واردات کالا از چین است.

گرفتن مجوزهای لازم و ضروری

علاوه بر مجوزهایی که ذکر کردیم و ارائه آن ها برای همه کالاهای مختلف به گمرک ضروری و واجب است. کالای مورد نظر احتیاج به دریافت گواهی استاندارد یا مجوزهای مخصوص از مرجع های مربوط است برای مثال بسته به نوع کالا می تواند لازمه ارائه گواهی از نظام پزشکی، مخابرات و یا دیگر موارد باشد.

اگر نتوانید این مجوزها را به طور کامل ارائه کنید، کالای شما به وسیله کارشناسان گمرک به تایید نمی رسد و تایید درستی کالا طبق مشخصات درج شده انجام نمی شود. بلکه باید علاوه بر این که مجوز لازم را دریافت کنید، هزینه های مربوط به ترخیص کالا به وسیله وارد کننده به طور کامل پرداخت شده و باید از پروانه خروجی کالا که شبیه به اظهارنامه می باشد نیز پرینت بگیرد.

درب خروجی

به آخرین مراحل واردات کالا از چین رسیدیم، در نهایت بعد از این که همه مراحل ترخیص کالا به طور صحیح انجام شد، باید وسیله حمل کالا برای حمل و نقل کالای وارد کننده به هر ناحیه از کشور فراهم شود تا بتوان کالا را روی آن را بارگیری کرد و وسیله نقلیه مورد نظر که کالای مورد نظر را حمل می کند به سمت درب خروجی گمرک فرستاده شود.

در درب خروجی نیز همان طور که انتظار دارید همه مراحل از اول تا آخر چک می شود و بعد از این که تمامی موارد به طور کامل دوباره بررسی شد و از درستی و صحت کالاها مطمئن شدند مهر خروج کالا بر روی پروانه درج می شود.

  • ۰۰/۰۷/۰۹
  • حسین میخک

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی